pondělí 19. srpna 2019

Dětský lezecký kroužek * ZAČÍNÁME 5. září 2019


ALPIN CLUB ROŽNOV

Dětský lezecký kroužek 2019/2020:

Lezecká stěna Rožnov, ZŠ. 5. května * každý čtvrtek od 15 do 17 hod.

Uzlování, navazování se a jištění, lezení, bouldering, silový trénink pod vedením zkušených instruktorů horolezectví.

Podrobný program každé lekce:
1)      Zahřátí se upravenou vybíjenou (2-3 balóny – postřeh, koncentrace, klikováním zpět do hry). Nutnost zahřátí se před lezením, jako velmi účinná ochrana před zraněním pohybového aparátu. cca 10 minut.
2)      Teorie v praxi – uzlování, základní lanové techniky. Učení se nových dovedností a opakování. cca 10 minut.
3)      Rozlezení se po velkých chytech za účelem dohřátí hlavně prstů, ohýbačů prstů a souvisejících šlach, kloubů a svalů, individuální kontrola a schválení připravenosti k dalšímu lezení. cca 10 minut.
4)      Bouldering. Tvorba nových boulderů podle výkonnosti dětí. Učení se lezeckým dovednostem, pilování techniky a síly. cca 30 minut.
5)      Lezení vysokých cest se zajištěním, jištění spolulezce. Cesty podle výkonnosti, rozvoj vytrvalosti. cca 30 minut.
6)      Závěrečný silový trénink formou soutěže družstev. Obsahuje: běh, shyby, krabí běh, kliky, přeskok přes překážku a švédskou bednu, leh-sedy apod.

1x až 2x za sezonu se jezdí lézt i na cvičné skály! (Potštát, Hluzov, Valovka, Lačnovky apod.)

Na kroužek se platí každou lekci 50 Kč, půjčovna pro dětský lezecký kroužek je v ceně. Sportovní oblečení neomezující pohyb je nezbytné! Z hygienických důvodů se doporučují vlastní lezečky.

Lezení je rizikový sport, v lezeckém kroužku jsou proto přísná pravidla kázně a kontrolingu, aby bylo riziko úrazu minimalizováno na nejnižší možnou míru.


David Meďa Holiš,                                                  Magda Maggie Siekliková,                                           instruktor horolezectví HAL                                  sportovního lezení SCI
(High Alpine Leader)                                              (Sport Climbing Instructor)
davidholis@email.cz                                               magda.sieklikova@gmail.com
604 802 400                                                              739 281 416

Žádné komentáře:

Okomentovat